4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 2:12
No menu items!

Ludovic Orban a anunțat care vor fi prioritățile noului Guvern dacă va fi învestit

spot_img

Premierul desemnat Ludovic Orban a ținut un discurs dur de la tribuna Parlamentului

și a anunțat totodată care vor fi prioritățile Guvernului dacă acesta va fi votat de cel puțin 233 de parlamentari.

Ludovic Orban a anunțat că noul Guvern va lua foarte în serios recomandările din Raportul MCV și consideră absolut necesară abrogarea recursului compensatoriu. 

și vor fi totodată reluate dezbaterile pe codurile penale, dar și pe legile justiției.

”Suntem în situația în care trebuie să luăm foarte în serios MCV. Gândiți-vă că Bulgaria este în situația de a scăpa de MCV, în timp ce raportul privitor la România s-a înrăutățit.  Reluarea de la bun început a modificărilor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, modificarea legilor justiției în punctele cerute. Cred că și noi putem scăpa de MCV și cred că noi trebuie să instituim un sistem de justiție cu adevărat liber în România, independentă de factorul politic.

Din punctul meu de vedere este absolut necesar să abrogăm efectele recursului compensatoriu, care a scos peste 20.000 de infractori pe stradă și care, mulți dintre ei, au recidivat.”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a vorbit despre schimbări la vârful Poliției și Jandarmeriei.

“Trebuie să terminăm cu utilizarea politică a poliției și jandarmeriei pentru apărarea potențaților zilei. 

Trebuie refăcută capacitatea Poliției de a-și exercita misiunea. Toate posturile de conducere din Poliție trebuie să fie ocupate prin concurs, trebuie terminat cu numirile din pix prin care partidele numesc oameni care să le facă diverse servicii. Trebuie schimbate mentalitatea, atitudinea pe care o au în realizarea misiunilor și asigurarea celor necesare pentru realizarea sarcinilor de serviciu”, a declarat Orban.

În ceea ce privește politica externă, Ludovic Orban a explicat că obiectivele noului Guvern sunt parteneriatul cu SUA, integrarea deplină în UE și în NATO.

”Pilonii politicii noastre externe sunt foarte clari: parteneriatul cu SUA și consolidarea, întărirea rolului în UE, în așa fel încât România să devină o țară care contează la nivel decizional. Mai mult decât atât, trebuie să ne consolidăm integrarea în NATO”, a spus Ludovic Orban.