22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 11:53
No menu items!

Lucrările la Autostrada Cristian-Râșnov sunt în grafic și au ajuns deja la 25%. Proiectul ar putea fi gata înainte de termen

spot_img

Lucrările la segmentul de Autostradă Râşnov – Cristian nu au fost afectate de pandemia de coronavirus, constructorul fiind de ceva vreme pe şantier.

Frontul de lucru a fost redeschis în a doua parte a lunii trecute, iar în prezent au ajuns la aproape 25%, după cum a precizat şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Horia Stancu, citat de bzb.ro

Lucrările la capătul de autostradă au început în 20 mai 2019 şi sunt efectuate de Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL. Valoarea totală a proiectului este 118.019.701 lei, fără TVA şi ar putea fi gata la sfârșitul acestui an, înainte de termenul inițial.  

Segmentul are o lungime de 6,3 km, plus 3,7 km de drumuri de legătură şi face parte din Autostrada Braşov – Comarnic, însă, în afara segmentului din judeţul Braşov, nu se ştie când vor fi începute lucrările la celelalte loturi.  În aceste condiţii, până la unirea cu restul arterei, capătul de autostradă Râşnov – Cristian va putea fi folosită ca variantă ocolitoare pentru cele două localităţi.