7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:13
No menu items!

Lucrătorii MAI sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetăţenilor

spot_img

Lucrătorii MAI sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetăţenilor

În condițiile în care situația o impune, aproximativ 14.000 de cadre din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) sunt pregătite să intervină în sprijinul cetăţenilor, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să acţioneze cu peste 7.300 de angajaţi la misiunile de intervenţie, la care se adaugă şi forţe din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române – 4.000 de poliţişti şi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – 2.700 de jandarmi.

În condiţiile avertizării meteorologice emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de marţi, Ministerul Administraţiei şi Internelor a constituit rezerve de intervenţie constituite din personal şi mijloace specializate, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate şi a autorităţilor locale.

În ultimele 24 de ore, structurile MAI au desfăşurat acţiuni de intervenţie în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti, punând accent pe misiunile de salvare de vieţi omeneşti, monitorizarea situaţiei operative şi dirijarea circulaţiei pentru intervenţia în vederea deszăpezirii drumurilor naţionale şi judeţene, mai spun sursele citate.

În după-amiaza zilei de marţi, poliţiştii rutieri, aflaţi în misiuni, au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai multe au fost pentru lipsa anvelopelor de iarnă, şi au intervenit în zona punctelor de trecere a frontierei cu Serbia, în condiţiile închiderii punctelor pentru vehiculele cu masă maximă totală peste 7,5 tone.

Marţi, începând cu ora 22.45, polițiștii de frontieră sârbi au permis accesul pe teritoriul propriu a autovehiculelor cu masa de peste 3,5 tone, precum și a celor cu masa totală de peste 7,5 tone care transportă materiale perisabile.

O.D.