20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:49
No menu items!

Lucrările la Teatrul Național, suplimentate cu 14 milioane euro, deși termenul de finalizare este depășit cu un an și jumătate

spot_img

Reabilitarea teatrului este executată de Aedificia Carpați

TNB (2)

Ministerul Culturii suplimentează lucrările la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din Capitală cu 13,7 milioane euro, inclusiv TVA (57.393.400 lei), deși termenul de finalizare a reabilitării a fost depășit cu peste un an.

Aedificia Carpați este firma aleasă, în urmă cu trei ani și jumătate, dintre cele 10 ofertante, pentru a executa lucrările de stabilitate și siguranță în exploatare, optimizarea funcțională, tehnologică și organizatorică. Prețul lucrărilor a fost de 242.760.000 lei, inclusiv TVA. Durata contractului era, potrivit Ministerului Culturii, de 28 de luni (2 ani și patru luni) din momentul atribuirii, respectiv 14 februarie 2011. Astfel, deși termenul a fost depășit cu un an și trei luni, constructorul a solicitat încă 13,7 milioane de euro.

În urmă cu doi ani, directorul general al TNB, Ion Caramitru, spunea că este foate mulţumit de stadiul lucrărilor de reabilitare, dar preciza că acestea vor fi încheiate probabil în 2014, cu circa un an mai târziu decât a fost preconizat, din cauza întârzierilor înregistrate în procesul de mutare a Teatrului de Operetă. „Conform planului, ar fi trebuit să fie gata la anul, în toamnă. Datorită faptului că Opereta a plecat abia recent, de o lună, decalajul va fi cu acest timp, un an-un an şi două luni mai mult. În 2014, spre iarnă”, spunea Ion Caramitru.

Clădirea ar trebui să aibă şapte spaţii de joc: Sala Mare (900 de locuri), Sala Mică (250 de locuri), Sala Studio (598 de locuri), Sala Atelier (300 de locuri), Sala Pictură (286 de locuri), Sala Media şi Amfiteatrul în aer liber. Sălile Teatrului Naţional vor fi rezervate atât spectacolelor permanente ale instituţiei, cât şi spectacolelor realizate de studenţi sau mini-stagiunilor unor teatre invitate.

Andrei Tudor