Lucian Șova, chemat la audieri în Parlament din cauza protestului transportatorilor

Deputatul PSD Marius Sorin Bota anunță că a transmis, împreună cu președintele Comisiei de transporturi din Camera Deputaților, o invitație ministrului Lucian Șova pentru a da explicații în fața Comisiei cu privire la ordinul de modificare a condițiilor de relicențiere a traseelor în transportul public interjudețean.

Joi, transportatorii au intrat în grevă, sute de curse fiind afectate.

„În opinia mea, liberalizarea transportului public interjudețean este înțeleasă greșit de către actualul ministru. Am avut o discuție, la un moment dat, în interiorul partidului de care domnia sa nu a ținut cont și a dat drumul la Ordin așa cum a considerat dânsul că intelege sa facă liberalizarea tranportului public (la fel cum au făcut alții privatizarea în România a ceea ce, probabil, nu trebuia privatizat). Nu suntem de acord cu acest Ordin în forma actuală. În acest sens conducerea Comisiei de transporturi și infrastructură din Camera Deputaților a adresat domnului ministru o invitație pentru a discuta politici publice de transport, deoarece în acest caz suntem în situația de a discuta politici publice de transport pe termen mediu și lung”, a declarat deputatul PSD, printr-un comunicat de presă.

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a invitat la discuții pe Lucian Șova pe tema activității ministerului. Președintele Senatului a declarat marți, că a stabilit cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova, să poarte săptămâna viitoare o discuție legată de stadiul principalelor proiecte în domeniu. „Ieri după-amiază am vorbit cu ministrul Transporturilor și am stabilit, de principiu, că săptămâna viitoare vom face o discuție despre proiectele principale care țin de infrastructura de transport rutieră, aeriană, navală și așa mai departe. Sunt interesat, nu atât în calitate de președinte al Senatului, cât de lider al ALDE și de partener de coaliție, pentru că avem un program politic pe care ne dorim să îl ducem la bun sfârșit”, a declarat, marți, la Parlament, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberal-democrat a precizat că vrea să-i dea lui Șova posibilitatea să „pună la curent” ALDE cu stadiul marilor proiecte de infrastructură.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU