8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:48
No menu items!

Lucian Papici, Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga, numiți șefi de serviciu în DNA

spot_img

csm

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât miercuri numirea procurorilor Lucian Papici, Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga în funcții de șef serviciu în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – nivel central.

Potrivit site-ului CSM, Lucian Papici a fost numit în funcția de procuror șef al Serviciului pentru 
efectuarea urmării penale în cauze de corupție din cadrul Secției de combatere a corupției a DNA, nivel central, pe o perioadă de 3 ani, iar Doru Țuluș — în funcția de șef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni asimilate sau în legătură directă cu infracțiunile de corupție din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție a DNA, nivel central, tot pentru 3 ani.

Totodată, CSM a hotărât numirea Mihaelei Moraru Iorga în funcția de procuror șef al Serviciului de combatere a 
macrocriminalității economico-financiare din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție a DNA, nivel central, pe o perioadă de 3 ani.

Propunerile pentru aceste funcții au avut în vedere faptul că cei trei procurori au experiență profesională, au desfășurat activități timp de mai mulți ani în Direcția Națională Anticorupție și au instrumentat dosare complexe, potrivit DNA.

Lucian Papici și Doru Țuluș au condus timp de două mandate Secția de combatere a corupției și, respectiv, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, unde a lucrat timp de mai mulți ani și Mihaela Moraru Iorga.

Procurorii sunt numiți în aceste funcții, potrivit legii, de CSM la propunerea șefului DNA.

A.V.