-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 4:41
No menu items!

Lucian Onea, anchetat disciplinar pentru fabricarea dosarului lui Vlad Cosma

spot_img

Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, unitatea „de elită” a Direcției Naționale Anticorupție.

Lucian Onea este cercetat disciplinat pentru exercitarea funcției cu rea-credință, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) din Legea nr. 303/2004. Alături de șeful DNA Ploiești, mai sunt cercetați Mircea Negulescu și Alfred Savu, procurori la aceeași structură, în cazul dosarului făcut pe numele lui Vlad Cosma.

Potrivit inspectorilor, procurorul a cerut arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deși cunoștea că acestea au fost depuse, conform unei înțelegeri prealabile, de o altă persoană. S-a mai reţinut că procurorii, prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi și a conţinutului probatoriului.

Acţiunea disciplinară va fi înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.

Andrei Tudor