11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 0:41

Lucian Duță a fost desemnat la conducerea CNAS

spot_img

Lucian Duță a fost desemnat la conducerea CNAS
foto: ghidcabinet.ro

Președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Lucian Duță la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), scrisoarea de nominalizare fiind trimisă de Administrația Prezidențială pe 10 iunie.

“Înainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul: cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt începute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012”, a declarat Lucian Duţă.

Lucian Duță a mai fost președintele CNAS, în perioada 2009-2012.

În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.

Sunt onorat de această nominalizare. Principalele obținute sunt acela de a încerca să aflăm cu toți de ce de aproape un nu se face nimic pentru implementarea cardului de sănătate. Este principalul mecanism prin care vom elimina frauda din sistemul de sănătate”, a spus democrat-liberalul.

Trebuie să aflăm de ce acest proces a fost stopat și cum să îl facem să meargă înainte. E cheia de boltă a unui sistem de sănătate modern în toată lumea”, a completat acesta.

În ceea ce privește acțiunile ministrului Sănătății, Lucian Duță a afirmat: ”La nivel declarativ am văzut că domnul Nicolăescu își dorește implementarea cardului”.

Cât despre proiectul care viza desființarea CNAS, acesta a precizat că ”nu este un proiect fezabil. CNAS funcționează pe baza unor criterii transparente și obiective, iar desființarea ei nu ar face decât să dea puteri oculte Ministrului Sănătății”.

Lucian Mera