0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 18:39
No menu items!

Lucian Bute își amână revenirea în ring

spot_img

Boxerul român s-a accidentat în timpul unui antrenament

butebutebute2

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie (versiunea IBF), s-a accidentat în timpul unui antrenament și este nevoit, astfel, să amâne meciul pe care urma să-l dispute pe 6 decembrie, la Montreal, împotriva argentinianului Roberto Bolanti, a anunțat anturajul său, citat de presa canadiană.

Potrivit AGERPRES, promotorul galei de la Montreal, Jean Bedard, a confirmat informația. “Lucian a resimțit o durere la spate în runda a 7-a sau a 8-a a unui antrenament prevăzut pentru 12 reprize. El a încheiat totuși ședința de pregătire. Durerea a devenit însă intensă a doua zi”, a declarat Bedard.

Medicii i-au recomandat un repaus de două săptămâni, deoarece antiinflamatoarele nu au avut niciun efect, precizează Radio Canada.

“Este un adevărat ghinion. După cunoștința mea, Lucian nu a mai fost niciodată accidentat la spate până acum. Dacă ar fi fost vorba de dureri cronice de spate, aș fi fost mai neliniștit”, a adăugat promotorul.

În momentul anunțului lui Bedard, Lucian Bute se deplasa din Filipine, unde s-a antrenat în ultimele săptămâni, către China, împreună cu noul său antrenor, Freddie Roach, care îl pregătește și pe campionul filipinez Manny Pacquiao.

Lucian Bute (34 ani) a disputat 33 de meciuri ca profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, și 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF la supermijlocie în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în fața columbianului Alejandro Berrio. Românul și-a apărat cu succes de nouă ori centura de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 5-a. De atunci, cariera lui Bute a intrat pe o pantă descedentă. Lucian Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.

Roberto Feliciano Bolonti, în vârstă de 35 de ani, are un bilanț de 35 de victorii (24 prin KO) și 3 înfrângeri. El a pierdut ultimul său meci, în fața germanului Juergen Braehmer.