25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:24
No menu items!

Lucian Bute, depistat pozitiv după meciul cu Badou Jack. Reacția pugilistului român

spot_img

Lucian Bute a picat testul antidoping făcut după meciul de luna trecută cu suedezul Badou Jack. Boxerul român a fost depistat cu o substanţă interzisă care ajută la dezvoltarea masei musculare. Informaţia a fost confirmată de preşedintele WBC, potrivit digi24.ro.

Într-o postare pe Facebook, sportivul român susţine că nu a primit încă rezultatul oficial. „Nu am folosit niciodată substanțe interzise„, a scris acesta pe reţeaua de socializare, adăugând că este dezamăgit.

Meciul care s-a jucat la Washington s-a terminat la egalitate.

Lucian Bute s-a declarat surprins de rezultatul testului antidoping şi este convins că e vorba de o greşeală.

Ieri a apărut o știre că am fost testat pozitiv pentru o substanță interzisă după meciul cu Badou Jack. Nu am amănunte, pentru că nu ma primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletică din WASHINGTON.

Personal, eu sunt surprins și dezamăgit de această știre. Am o lungă carieră în spate și am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test positiv.

Comform protocolului va avea loc un nou test la eșantionul „B” și voi aștepta acest nou test înainte să fac alte comentarii.

Nu am folosit niciodată substanțe interzise și sunt convins că se va face lumină în acest dosar”, a scris sportivul pe Facebook.

bute_lucian-post

Pugilistul român a fost depistat pozitiv cu ostarină – o substanţă interzisă de Agenţia Mondială Antidoping din 2008. Medicamentul ajută la dezvoltarea masei musculare şi poate fi folosit şi în tratarea osteoporozei.

R.D.