20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 12:22
No menu items!

Lucian Bode: „Sunt 7 morți. Să răspundă cei care au comunicat greșit la fața locului”

spot_img

Șapte oameni au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, nu nouă așa cum anunțaseră inițial reprezentanții Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență. Informația a fost confirmată, vineri, de ministrul afacerilor interne Lucian Bode, după ce, anterior, procurorul de caz anunțase că șapte persoane au decedat. 

„Vă comunic oficial azi cifra corectă, vorbim de 7 persoane care si-au pierdut viața, 5 în spital și 2 după ce au fost transferați. Inițial, cei care au comunicat au greșit spunând că 7 sunt în spital și 2 relocați, acesta este motivul pentru care au greșit”, a indicat ministrul afacerilor interne.

„Sunt șapte persoane decedate. Eu am venit în fața dumneavoastră să vă transmit informația corectă. Să explice cei care au comunicat greșit la fața locului”, a reiterat Lucian Bode răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, după o declarație de presă susținută la Ministerul Afacerilor Interne. 

Anterior, prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, însărcinat cu ancheta în cazul incendiului de la spitalul de boli infecțiooase din Constanța, a declarat vineri, la fața locului, că sunt 7 morți.

VIDEO Imagini ale forțelor de intervenție filmate cu drona.

Anterior, IGSU informa oficial că sunt 9 morți.

Raluca Dan