20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:33
No menu items!

Lucian Bode, prima reacție în cazul accidentului în care un polițist a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a avut luni prima reacţie în cazul accidentului în care un poliţist a lovit două fetiţe, în Bucureşti, una dintre ele murind. Ministrul a afirmat că regretă enorm această tragedie, că sentimentul este unul cutremurător şi că ”vorbim de o faptă ireparabilă”. Bode a anunţat măsurile luate până acum în acest caz, precizând că poliţistul nu executa o misiune de urgenţă. El a precizat că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel.

„Regret enorm această tragedie, sunt și eu tatăl unei fetițe”, și-a început declarația ministrul Afacerilor Interne. 

Lucian Bode a arătat că polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni nu se afla într-o misiune de urgență, dar se afla într-o misiune polițienească la solicitarea Biroului pentru Evidența Persoanelor – mai exact, verifica anumite persoane la domiciliu. Însă, a precizat ministrul, indiferent de caracterul misiunii, polițistul nu era scutit de rigorile legii penale.

„Imediat după producerea actei tragedii am luat măsuri de urgență. Am alocat resurse suficiente și am sprijinit nemijlocit procurorul. Imediat ce s-a pornit acțiunea penală, polițistul a fost pus la dispoziția procurorilor. Fac precizarea că polițistul se afla în misiune polițienească. De asemenea, fac precizarea că nu se afla într-o misiune de urgență. Indiferent în ce fel de misiune se află polițistul el este scutit doar de partea de infracțiuni ale Codului Rutier, nu este scutit de partea penală a legii, în acest caz – să fie atent la oamenii care traversează pe trecerea de pietoni”, a spus Lucian Bode.

„Am decis să reanalizăm, la nivelul MAI, procesul de recrutare din sursă externă, pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situaţii”, a mai declarat Lucian Bode, într-o conferință de presă la MAI. Ministrul a vorbit despre deficitul de personal din minister.

„Suntem obligaţi să recurgem la această procedură de selecţie pentru a acoperi acest eficit de personal uriaş din MAI. E vorba despre 30.000 de posturi. Este necesar să creștem cifra de școlarizare din unitățile de învățământ”, a explicat el. Bode a adăugat că se va „pune accent în continuare pe componenta de recrutare de specialişti în MAI în acţiunile de recrutare din sursă externă”.

Fac un apel la întreaga clasă politică de a ne susține în demersul nostru de a modifica legislația rutieră în Parlament, cu tot ce înseamnă reguli de circulație, sancțiuni, amenzi etc.„, a mai spus Lucian Bode.

Raluca Dan