15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 0:40

Lucian Bode avertizează: “Cât sunt eu ministru, NU se schimbă sistemul de pensii al MAI”

spot_img

Ministrul de interne, Lucian Bode, a dat asigurări că pe durata mandatului său, nu va fi de acord ca sistemul de pensii privind structurile MAI să fie modificat.

Bode a explicat, într-o conferință de presă, că ministeru are deficiențe mari de personal din cauza pensionărilor din MAI numeroase, ori angajații aleg să se pensioneze deoarece au temeri privind schimbarea legislației.

„Nu trebuie să ne uităm mult în urmă să vedem că există o legislaţie favorabilă pe care o accesează toţi cei care îndeplinesc condiţiile. Nu sunt ei vinovaţi pentru că au astăzi o legislaţie care le permite la 50 de ani, dau un exemplu, şi îndeplinesc condiţiile legale, să treacă în rezervă. Eu cred că nivelul veniturilor în MAI nu este unul aşa cum ni-l dorim. Nivelul pensiei pe sistemul actual este unul care avantajează angajaţii din structurile MAI în raport cu alte sisteme publice, dar în acelaşi timp trebuie să ne uităm şi la drepturile şi obligaţiile pe care le-au avut în timpul activităţii.

Le-am spus şi colegilor din structurile MAI de aici, de la Botoşani şi le spun de fiecare dată la nivel naţional: transmiteţi tuturor colegilor noştri că atâta vreme cât eu voi fi ministru al Afacerilor Interne nu se modifică sistemul de pensii în ceea ce priveşte structurile noastre, în sensul de a le diminua veniturile. La fel, chestiunea legată de salarii, că se pune problema limitării la 20% a sporurilor care pot fi acordate”, a declarat Lucian Bode, potrivit Agerpres.