15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 19:17

Lovitură pentru Parchetul General. Dosarul accidentului de pe Șoseaua Andronache, respins de instanță pe motiv că drepturile victimelor au fost încălcate

spot_img

Parchetul General a încălcat dreptul la apărare a victimelor accidentului de pe strada Andronache, provocat de o femeie aflată la acel moment sub influența alcoolului, este decizia magistraţiilor de la Judecătoria Sectorului 2. Drept urmare, dosarul a fost retrimis Parchetului pentru îndreptarea neregulilor.

Magistratii critica modul în care Parchetul a descris fapta, dar și că nu s-a respectat dreptul la apărare a familiei uneia dintre victime.

Drept urmare s-a dispus retrimiterea la Parchet a dosarului după ce procurorii au refuzat să îndrepte mai multe nereguli constatate de judecători în rechizitoriu, transmite Agerpres.

Minuta instantei

“Admite in parte cererile si exceptiile formulate de catre inculpata Leonte Marcela si de catre partile civile Ionescu Gabriel – Vasile si Ionescu Ana-Maria. Constata neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr. 1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, in ceea ce priveste descrierea faptei retinute in sarcina inculpatei Leonte Marcela.

Constata incalcarea dreptului la aparare prevazut de art. 10 Cpp partilor civile Ionescu Gabriel – Vasile si Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii si efectuarii autopsii medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusa prin Ordonanta din 27.02.2021 a organului de cercetare penala din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului ca partile civile nu au fost informate cu privire la continutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 in cursul urmaririi penale, nu au putut formula obiectiuni sau solicitari suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiza, luand cunostinta de acestea direct in camera preliminara, se arăta în decizia instanţei din 5 iulie.

Magistraţii au dat atunci un termen procurorilor să spună dacă menţin trimiterea femeii în judecată, cu înlăturarea neregularităţilor, sau solicită restituirea cauzei.

Procurorii au decis însă să menţină trimiterea în judecată, fără a înlătura neregulile constatate, iar instanţa a dispus joi ca dosarul să se întoarcă la Parchet, pentru refacerea rechizitoriului.

Pe 27 februarie, Marcela Leonte, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.