1.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 20:02
No menu items!

Lovitură pentru Parchetul General. Călin Popescu – Tăriceanu, ACHITAT de Înalta Curte

spot_img

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, în dosarul referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu. Și Marciu a fost achitat, de altfel, de magistrați. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

“Achită pe inculpatul Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton – pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. (…) Achită inculpatul Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton pentru complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale. (…) Achită pe inculpatul Marciu Ovidiu – Cristian – Dan – pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. (…)Respinge acţiunea civilă privind pretenţiile formulate prin constituirea de parte civilă de către Matei Cristian”, se precizează în minuta deciziei ÎCCJ. 

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Parchetul General a transmis, în urmă cu o lună, că procurorul de şedinţă a cerut achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât nu a constatat neîntrunirea tipicităţii faptei.

Tăriceanu fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului General pe 15 decembrie anul trecut. 

Raluca Dan