3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:16

Lovitură pentru Donald Trump! Artizanul campaniei „We bild the wall”, arestat pentru că și-ar fi însușit 1 milion de dolari din donațiile americanilor

spot_img

Steve Bannon, fost consilier al președintelui american Donald Trump, a fost acuzat de conspirație pentru săvârșirea unei fraude în legătură cu o campanie de strângere de fonduri pentru susținerea construirii zidului de frontieră SUA-Mexic, a declarat joi Departamentul de Justiție.

Fost strateg-şef la Casa Albă şi teoretician al dreptei naţionaliste americane, Bannon l-a consiliat pe Trump timp de aproximativ un an, până în august 2017.

Bannon, Brian Kolfage, Andrew Badolato, Thimothy Shea şi alţii „au orchestrat o schemă pentru a escroca sute de mii de donatori” în campania online „We build the wall” (Noi construim zidul, n.r.), în care au fost strânşi 25 de milioane de dolari, a anunţat joi Departamentul american de Justiţie.

Steve Bannon a primit mai mult de 1 milion de dolari, din care a folosit pentru a-şi acoperi cheltuielile personale. El urmează să apară în faţa unei instanțe.