4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 18:06
No menu items!

Lovitură grea înainte de începerea Mondialului din Rusia. Spania rămâne fără antrenor

spot_img

Cea mai mare lovitură suferită de o echipă cu tradiție, cu doar două zile înainte de începerea Campionatului Mondial de Fotbal 2018 din Rusia.

Spania a rămas fără selecționer, cu 3 zile înaintea primului meci pe care îl va susține la Mondial, cu Portugalia. Anunțat marți seară oficial la Real Madrid, Julen Lopetegui a intrat în conflict cu Federația Spaniolă de Fotbal și a fost demis astăzi!

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, a anunțat că l-a demis pe selecționerul Julen Lopetegui. „Îi mulțumim lui Julen pentru tot. Este responsabil de prezența noastră în Rusia, dar ne vedem obligați să-l demitem. Trebuie să dăm un mesaj clar pentru toți cei care lucrează la Federație. Este foarte important să câștigăm, dar sunt lucruri mai importante, precum modul de lucru. Lopetegui este un antrenor de top, dar ne vedem obligați să luăm această decizie. Federația nu putea face altceva. Nu am ales noi ceea ce se întâmplă acum. Selecționerul nu poate face astfel de lucruri. Nu știm cine va veni, dar trebuie să mișcăm lucrurile cât mai puțin posibil. Vom comunica atunci când vom ști ceva”, a declarat Rubiales.

Lopetegui era selecționerul Spaniei din iulie 2016, iar pe 22 mai își prelungise contractul până în 2020.

Presa din Spania a scris azi că șeful Federației Spaniole s-a simțit trădat de selecționer, după ce Lopetegui a semnat cu Real. Acesta ar fi fost extrem de nervos marți seară, după anunțul făcut de madrileni , fiind cu greu calmat de apropiați.

De ce această reacție? Rubiales îi prelungise contractul lui Lopetegui cu câteva săptămâni înainte ca acesta să semneze cu Real. Șeful fotbalului spaniol îl acuză acum pe selecționer că i-a ascuns negocierile cu campioana Europei. 

E.S.