14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 5:36

Lovitură dură dată marii corupții de DNA: Fosta soție a lui Dragnea, anchetată pentru protejarea unor salariați chiulangii

spot_img

Procurorii DNA au pus-o sub acuzare pe fosta soție a lui Liviu Dragnea pentru fapte ce țin mai mult de competența unui parchet de pe lângă o judecătorie.

Bombonica Prodan și niște șefi din Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, printre care fosta directoare Floarea Alesu, sunt acuzați că au permis în mod ilegal plătirea salariilor unor angajați.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 – 2013, Floarea Alesu și Jenica Dumitru, fostă șefă la Resurse Umane, „au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Aceasta, în condițiile în care cunoșteau faptul că, deși cei patru au figurat în mod scriptic ca angajați în cadrul instituției respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate. Cei patru angajați au fost menținuți pe statul de funcții ale instituției, încasând astfel lunar sume necuvenite în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat și bugetul local”.

În context, în intervalul ianuarie – mai 2014, Floarea Alesu și Jenica Dumitru i-au determinat, direct și indirect, pe subordonații lor Constantin Claudiu Balaban și Remus Boboc „să falsifice diferite înscrisuri (pontaje lunare, state de plată, condici de prezență, fișe de prezență colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum și alte documente justificative) cunoscând că, în acest fel, au fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul justificării doar scriptice a activității acestora”.

În perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, Bombonica Prodana, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, „prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins nici un demers de sancționare a persoanelor respective. Această conduită a permis celor două angajate să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menționate”.

Andrei Tudor