11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 21:14

LOVITURA DE STAT din Thailanda: 155 de persoane au interdicţia de a călători în străinătate

spot_img

Junta militară interzice ieşirea din ţară a 155 de persoane, inclusiv foşti conducători

 proteste thailanda

Junta militară care a preluat puterea în Thailanda a anunţat vineri că a interzis unui număr de 155 de persoane să părăsească ţara, inclusiv fostului premier Yingluck Shinawatra, iar peste 100 de reprezentanţi politici au fost convocaţi de către militari, informează AFP.

“În total, 155 de persoane au interdicţia de a călători în străinătate fără autorizaţie” din partea noului regim militar, “în scopul menţinerii păcii şi ordinii”, a declarat un purtător de cuvânt militar la televiziune.

Fostul premier Yingluck Shinawatra, destituită din funcţie de către justiţie, s-a prezentat vineri la convocarea de către juntă, la o zi după o lovitură de stat, la fel ca Niwattumrong Boonsongpaisan, care a asigurat interimatul după ce aceasta a fost destituită de justiţie la 7 mai.

În total, peste 100 de reprezentanţi politici atât din cadrul Partidului Puea Thai (fost guvernamental), cât şi din cadrul Partidului Democrat (opoziţie) au fost convocaţi vineri de către autorii loviturii de stat condamnate de către comunitatea internaţională.

Aproximativ 30 de tineri thailandezi au încălcat interdicţiile impuse de juntă şi au manifestat în faţa Monumentului Democraţiei, potrivit unui fotograf AFP. Militarii i-au ignorat.

După aproximativ trei zile de lege marţială, instituită, potrivit armatei, cu scopul de a obliga la un dialog între actorii civili implicaţi în criza politică, puternicul şef al forţelor aeriene, generalul Prayut Chan-O-Cha, a declarat joi că lovitura de stat este necesară “pentru ca ţara să revină la normal”.

C.A.