12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:40

Lovitură de grație dată de justiție lui Traian Băsescu

spot_img

Cererea depusă de fostul președinte Traian Băsescu privind înregistrarea formațiunii Mișcarea Populară în Registrul partidelor politice a fost respinsă, vineri, de magistrații Curții de Apel București. Băsescu intenționa, de fapt, să schimbe numele formațiunii sale politice, din Partidul Mișcarea Populară în Mișcarea Populară. Decizia de vineri a judecătorilor este definitivă.

Inițial, în decembrie anul trecut, Tribunalul București a acceptat cererea depusă de Traian Băsescu privind acordarea personalității juridice și înregistrarea formațiunii Mișcarea Populară în Registrul partidelor politice. Magistrații Curții de Apel București au admis, însă, vineri apelul declarat de Parchetul Tribunalului București, respingând astfel înregistrarea partidului.

Cei doi judecători ai completului de la Curtea de Apel București au avut opinii contrare în legătură cu cererea depusă de Traian Băsescu, astfel încât a fost introdus un al treilea magistrat în complet, care a înclinat decizia în sensul respingerii solicitării de înregistrare.

Pe 24 octombrie 2015, a avut loc Congresul de înființare a formațiunii politice Mișcarea Populară, cei 5.000 de delegați votând alegerea lui Traian Băsescu ca președinte al partidului.

În conducerea formațiunii au mai fost aleși Eugen Tomac, președinte executiv, Cristian Diaconescu și Siegfried Mureșan, prim-vicepreședinți, Dorel Constantin Onaca, secretar general.

Traian Băsescu s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară pe 9 octombrie 2015, pentru ca tot el să propună schimbarea denumirii partidului în “Mișcarea Populară”.

R.D.