Lovitură-bombă dată de DIICOT și SRI terorismului. Un puști de 15 ani a fost reținut pentru că a accesat site-uri extremiste

Procurorii DIICOT au dat lovitura terorismului internațional. Un copil de 15 ani a fost reținut pentru că a accesat site-uri de ideologie extremistă.

Procurorii au suspiciunea rezonabilă că începând cu luna septembrie 2017, puștiul „s-a implicat activ în contactarea unor susţinători ai unor organizaţii teroriste active in Orientul Mijlociu, cetăţeni români şi străini, în scopul promovării sistematice a ideilor şi doctrinelor specifice entităţilor teroriste menţionate, cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi”.

Suspiciunea vine și din faptul că adolescentul „a accesat site-uri şi forumuri care promovează ideologia extremistă, elogiază crimele realizate de organizaţiile teroriste, susţin stabilirea statului guvernat după principii extremiste şi a diseminat materiale, inclusiv violente, care susţin cauza acestuia”.

Totodată, băiatul ar fi susţinut „legitimitatea participării la luptă în favoarea organizaţiilor teroriste, manifestându-şi intenţia de a călători în zonele de conflict şi s-a instruit şi a pus la dispoziţia altor persoane materiale de instruire cu privire la producerea de dispozitive explozive improvizate şi utilizarea armelor în vederea realizării de atacuri teroriste”.

„Pe toată perioada desfăşurării activităţii infracţionale, inculpatul şi-a manifestat intenţia de a folosi mijloace de natură a pune în pericol viaţa, integritatea corporală şi sănătatea persoanelor, scop în care a dezvoltat planuri de atacare a unor potenţiale obiective de interes, precum şi a civililor”, mai arată DIICOT.

Joi, procurorii au descins în două locații unde au descoperit obiectul-delict: materiale de propagandă.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU