14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:16
No menu items!

Lovitură de teatru. Cine va transmite exclusiv 5 ani meciurile de fotbal din Liga 1

spot_img

liga_1_fotbal

Meciurile din Liga 1 vor fi transmise în perioada 2014-2019 exclusiv de televiziunile Transilvania Live şi Look TV, după cum a decis Liga Profesionistă de Fotbal. În acest moment, cele două televiziuni pot fi urmărite pe toţi operatorii de cablu, făcând parte din categoria „must carry”. Cu toate acestea, posturile au iniţiat demersurile pentru renunţarea la regimul must carry începând cu data de 1 iulie 2014 şi vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor CNA. În acest context, cele două instituţii media solicită tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită contra cost posturile Look TV şi Transilvania Live, să trimită până la data de 10 apriilie 2014, oferta lor, urmând să fie contactaţi pentru discuţii şi negocieri suplimentare.

În 4 martie, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat că a vândut drepturile tv din Liga 1 către Intel Sky Broadcast, o firmă din Malta.

Look TV şi Transilvania Live au semnat cu societatea Intel Sky Broadcast contractul de cesiune de drepturi mass-media şi a achiziţionat de la LPF drepturile comerciale privind meciurile de fotbal din cadrul campionatului Ligii 1 pentru perioada 2014-2019, dar şi Cupa Ligii pentru perioada 2015-2019.

În prezent, televiziunile care deţin acum drepturile pentru Liga 1 plătesc pe sezon 33,6 milioane de euro (TVA inclus).Liga 1 poate fi urmărită în acest moment pe posturile Digisport (aparţine RCS-RDS), Dolcesport (aparţine Romtelecom) şi Antena 1.

Look TV este deținută și controlată de omul de afaceri Arpad Paszkany, finanțatorul clubului CFR Cluj.

Andrei Tudor