9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:59

Louis Schweitzer: Renault și PSA au un viitor

spot_img

Louis Schweitzer: Renault și PSA au un viitor
foto: lexpress.fr

Louis Schweitzer, fostul președinte al grupului Renault, a declarat că marii producătorii de automobile din Franța își vor reveni, în contextul în care actualele probleme sunt legate mai mult de conjunctură decât de eșecul unor strategii. Schweitzer este cel care a adus conceptul ”smart-buy” în strategia Renault, în anul 2004, care s-a materializat în succesul mondial al modelului Logan, fabricat pentru prima dată la Pitești.

Renault și PSA (producătorul modelelor Peugeot și Citroen) înregistrează scăderi ale vânzărilor din cauza crizei prin care trece clasa de mijloc și a politicilor comerciale. ”Sunt convins că Renault și PSA au un viitor”, a afirmat Schweitzer pentru Canal+.

Acesta s-a referit la faptul că Franța are costuri de producție mai mici decât în Germania, Belgia sau Marea Britanie. Succesul constructorilor germani în fața celor francezi este pus pe seama unei ”probleme de imagine”. ”Există ideea că un produs Made in Germany are calități pe care nu le are un produs Made in France”, a mai spus Schweitzer.

În 2012, vânzările grupului Renault au scăzut cu 6,3% față de 2011, până la 2,55 milioane de automobile, dintre care 359,800 au fost vândute sub brandul Dacia. PSA a vândut 2,82 milioane de automobile, cu 8,8% mai puțin decât în 2011.

Vlad Bârleanu