19.1 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 4:15
No menu items!

Lotul „Cocoș” rămâne în arest. VIDEO

spot_img

Dorin Cocoș, Nicolae Niro Dumitru, Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan Pinalti rămân în arest 30 de zile, au decis definitiv magistrații Înaltei Curți

Cocos_Niro_Sandu_Pinalti_SZ 1

Pentru Nicolae Niro Dumitru, magistrații au admis contestația în ceea ce privește traficul de influență, dar inculpatul rămâne în arest pentru cealată acuzație, de spălare de bani.

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Sandu Gabriel, Cocoş Dorin şi Ştefan Gheorghe împotriva încheierii nr.958 din şedinţa din Camera de Consiliu din data de 28/29 octombrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Obligă contestatorii inculpaţi Sandu Gabriel, Cocoş Dorin şi Ştefan Gheorghe la plata sumei de câte 225 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 25 lei, reprezentând onorariul pentru apărarea din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul parţial al avocatului din oficiu, în cuantum de 25 lei, până la prezentarea apărătorului ales, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.

decizie ÎCCJ

Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi că şi-ar fi folosit influenţa asupra foştilor miniştri Gabriel Sandu, Valerian Vreme şi Daniel Funeriu pentru ca aceştia să aprobe contractele cu Microsoft. Claudiu Florică, fostul reprezentant al Fujitsu Siemens Computers în România, ar fi fost cel care le-ar fi cerut ajutorul. Fostul soţ al Elenei Udrea ar fi încasat nouă milioane de euro, iar primarul din Piatra Neamţ – patru milioane de euro. Dorin Cocoş ar fi încercat să ascundă provenienţa banilor. A fabricat, în septembrie anul acesta, contracte de împrumut şi chitanţe care să justifice mai multe sume și a folosit cinci pixuri de culori diferite pe care procurorii le-au ridicat la perchiziţii.