4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:19
No menu items!

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva ar putea fi deschis traficului de săptămâna viitoare. Vor fi restricții

spot_img

Inaugurarea lotului 3 de pe Autostrada Lugoj-Deva cu o lungime de 21 de kilometri s-ar putea face chiar săptămâna viitoare.

Consultantul care face expertiza tehnică pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a recomandat deschiderea tronsonului dintre Ilia şi Holdea cu restricţie de tonaj de 7,5 tone şi limitare de viteză de 80 de kilometri pe oră. Potrivit Radio România Actualități, acestea sunt recomandările consultantului angajat de Compania de Drumuri pentru a verifica lucrările executate de constructorul spaniol COMSA.

Pentru celelalte tipuri de vehicule, traficul s-ar putea deschide, dacă se rezolvă și problema nodului rutier de la Holdea, care încă nu a fost recepționat.

În urmă cu o lună, pe acest lot a apărut o fisură în asfalt, cu o lungime de 15 metri și o lățime de un centimetru. Alte problemele constatate pe acest tronson de autostradă sunt legate de scurgerea apelor, dar și de utilizarea unor umpluturi în terasamente care nu sunt bune.

“Neregulile minore semnalate pe autostrada ce aşteaptă maşinile pot fi remediate fără a afecta traficul. Conflictul în instanţă cu firma constructoare poate dura ani de zile, dar se poate soluţiona şi dacă lotul e deschis circulaţiei. Este important ca autorităţile să înveţe din greşelile trecutului, nu putem permite ca cearta continuă a Ministerului Transporturilor cu firmele de construcţii să ne pună viaţa în pericol. E treaba instanţelor să decidă cine are dreptate, dar e datoria celor din Guvern să ne protejeze viaţa. Sau măcar să nu ne-o pună în pericol! Viaţa trebuie să aibă prioritate. Pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se poate circula chiar de astăzi. Nu o spunem noi, au spus-o chiar cei de la Compania de Drumuri care au şi plătit lucrările declarate de calitate”, au spus cei de la Pro Infrastructura, potrivit adevarul.ro