Londra va trimite ambulanţe la domiciliul suspecţilor de Ebola pentru a evita răspândirea virusului

Măsura are ca scop să evite ca un pacient infectat cu acest virus să meargă la spital şi să contamineze alte persoane.

ebola

Ambulanţe şi medici în costume de protecţie vor fi trimişi la domiciliul persoanelor din Marea Britanie suspectate că au contractat virusul Ebola, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP.

Această măsură are ca scop să evite ca un pacient infectat cu acest virus să meargă la spital şi să contamineze alte persoane.

Ea a fost anunţată în timp ce în Spania şi Statele Unite au fost identificate două cazuri de infirmiere care au contractat Ebola prin contactul cu o persoană bolnavă, în spital.

Pentru a se încerca depistarea cât mai devreme şi la distanţă a febrei hemoragice, orice persoană care sună la 111, numărul dedicat urgenţelor non-vitale, şi care prezintă simptome suspecte va fi supusă unui chestionar.

Dacă persoana ce prezintă aceste simptome a fost recent în Africa de Vest şi riscă să fi fost expusă la virusul Ebola, 111 va avertiza imediat serviciile de urgenţă locale pentru ca personalul de pe ambulanţă echipat cu material de protecţie adecvat să pună un diagnostic“, a subliniat ministrul Sănătăţii, Jeremy Hunt.

Ebola a provocat peste 4.000 de morţi din 7.399 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Niciun caz nu a fost depistat până în prezent în Marea Britanie, dar autorităţile afirmă că sunt pregătite pentru această eventualitate.

D.M.

NICIUN COMENTARIU