-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 7:59
No menu items!

Londra: Miting împotriva austerităţii

spot_img

Zeci de mii de persoane manifestează în centrul Londrei împotriva politicii de austeritate a Guvernului condus de către David Cameron, politică denunţată totodată de către manifestanţi în Scoţia şi Irlanda de Nord.

Infirmiere, profesori, împreună cu numeroşi tineri şomeri sau activişti pacifişti, cărora li s-au alăturat membri ai opoziţiei, au defilat zgomotos, utilizând fluiere, agitând baloane multicolore uriaşe şi panouri cu simbolul care interzice staţionarea inscripţionate cu mesajul „Nu tăierilor”. Peste 250 de autocare au fost închiriate pentru aducerea manifestanţilor la Londra, relatează AFP.

Secretarul general al Confederaţiei Sindicale TUC Brendan Barber şi-a exprimat satisfacţia faţă de această mobilizare care transmite un mesaj foarte puternic, acela că politica de austeritate este un eşec. Sindicatele, care anunţau că speră să reunească „zeci de mii de manifestanţi”, nu au anunţat, totuşi, estimări cu privire la numărul participanţilor.

Liderul laburiştilor (opoziţie) El Miliband urma să ia cuvântul ulterior, în cursul unei reuniuni la Hyde Park, un parc mare din centrul capitalei britanice, dar şi o serie de lideri sindicali, care urmau să îndemne la organizarea cât mai rapid posibil a unei greve generale. Două manifestaţii erau prevăzute, de asemenea, pe străzile din Belfast, în Irlanda de Nord, şi Glasgow, în Scoţia. (A.M)