3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:12
No menu items!

Lon Snowden l-a sfătuit pe fiul său să rămână în Rusia și să nu se mai întoarcă în SUA

spot_img

Lon Snowden

Lon Snowden, tatăl fostului consultant NSA, dat în urmărire de Statele Unite pentru spionaj după ce a făcut dezvăluiri despre programele serviciilor secrete americane de interceptare a comunicațiilor, a precizat că fiul său ar trebui să rămână în Rusia și să nu se mai întoarcă în SUA, într-o declarație făcută miercuri pe aeroportul internațional John F. Kennedy din New York, la sosirea de la Moscova, unde și-a vizitat fiul.

Lon Snowden a subliniat că fiul său „se simte bine și confortabil” în Rusia, care l-a găzduit temporar de la 1 august, după mai bine de o lună în care a stat în zona de tranzit a aeroportului Șeremetievo din Moscova. Totodată, el și-a arătat recunoștința pentru faptul că această țară l-a primit temporar pe fiul său:  „Sunt foarte recunoscător acestei țări pentru că i-a oferit adăpost fiului meu”.

„Ca tată l-am sfătuit să rămână în Rusia și să nu se mai întoarcă în Statele Unite. Acesta a fost sfatul meu pentru el, în orice caz, o decizie în această privință el o va lua singur”, a declarat Lon Snowden.

El a avertizat că fiul său ar putea să mai facă multe dezvăluiri despre abuzurile serviciilor de informații americane. „Există încă multe lucruri care pot fi date publicității”.

Lon Snowden a ajuns joia trecută la Moscova, unde s-a întâlnit cu fiul său într-un loc secret.

C.A.