9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:34
No menu items!

Lon Snowden a obţinut viza pentru Rusia

spot_img

Lon Snowden a obţinut viza pentru Rusia

Lon Snowden, tatăl fostului consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA Edward Snowden, a anunţat duminică faptul că a obţinut o viză pentru a-l vizita “foarte curând” pe fiul său, refugiat în Rusia, relatează AFP.

„Avem vize (pentru Rusia), avem o dată pe care nu o vom dezvălui, din cauza acestei frenezii”, a anunţat avocatul familiei Snowden, Bruce Fein, într-un interviu pentru postul de televiziune american ABC, adăugând: ”Intenţionăm sa-l vedem pe Edward foarte curând şi să-i găsim avocaţi specializaţi în acuzaţii de spionaj”.

”Ca tată, mi-ar plăcea să revină acasă, cu condiţia să aibă dreptul, ca şi cetăţean american, la aplicarea corectă a justiţiei”, a mai afirmat Lon Snowden. ”Dacă vedeţi declaraţiile unor responsabili din Congres, acestea sunt iresponsabile şi în totală contradicţie cu sistemul nostru judiciar”, a adăugat acesta, estimând că nu este respectată prezumţia de nevinovăţie.

Totodată, Lon Snowden s-a declarat ”dezamăgit” de conferinţa de presă a lui Barack Obama, în care preşedintele american a precizat că Edward Snowden ”nu este un patriot”.

”Fiul meu a spus adevărul şi a sacrificat mult mai mult decât a făcut vreodată preşedintele Statelor Unite de-a lungul carierei sale sau a vieţii sale de American”, a mai declarat tatăl fostului consultant.

Edward Snowden, care a dezvăluit amploarea supravegherii electronice americane în întreaga lume, a obţinut la începutul lunii august o viză de un an în Rusia, după ce a petrecut mai mult de o lună în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo.

C.I.