1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:20
No menu items!

Locuitori dintr-un sat ucrainean afirmă că au văzut “oameni căzând din cer”

spot_img

“Apăreau oameni direct din nori. Apoi a apărut şi fuzelajul avionului”, a declarat un martor al tragediei aviatice din estul Ucrainei pentru Reuters

avion ucraina

Locuitori dintr-un sat ucrainean aflat în zona în care s-a prăbuşit zborul MH17 joi afirmă că au crezut iniţial că localitatea este “bombardată”, dar, după ce au ieşit din case, au văzut fragmente de avion căzând peste locuinţe şi “oameni căzând din cer”, relatează BBC News online.

Nikolai, unul dintre localnicii din satul Rasîpnoie, unde a căzut aeronava doborâtă cu o rachetă sol-aer, a declarat pentru agenţia Reuters că tragedia s-a produs în jurul orei 17.00 o (17.00, ora României). “Se auzea un huruit foarte puternic de avion, după care a avut loc un fel de explozie ori o bubuitură, iar după aceea au început să cadă oameni din cer“.

Apăreau oameni direct din nori. Apoi a apărut şi fuzelajul avionului şi a căzut acolo, la aproximativ 50 de metri de aici“, a declarat acest martor ocular.

Aproximativ 100 de specialişti în domeniul SIDA, familii care plecau în vacanţă, inclusiv un cuplu de florari, restauratori celebri şi un senator olandez au murit, între mulţi alţii, în urma prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruuia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate persoanele care se aflau la bord au murit.

Vicepreşedintele filialei europene a companiei Malaysia Airlines, Huib Gorter, a declarat vineri într-o conferinţă de presă susţinută pe Aeroportul Schiphol de la Amsterdam că la bordul avionului erau 189 de cetăţeni olandezi, 29 de malaysieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi, un canadian şi un neo-zeelandez.

Ministerul român de Externe a anunţat tot vineri că la bordul avionului se afla un român, cu dublă cetăţenie, canadiană, student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, care era însoţit de o colegă de la UMF, o cetăţeană străină, fără să facă alte precizări, la solicitarea familiei victimei.

R.D.