12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:27
No menu items!

Locic a fost reținut de procurorii DIICOT, vineri dimineața

spot_img

Locic

Omul de afaceri Marius Locic a fost reţinut, vineri dimineaţă, de procurorii DIICOT, iar soţia acestuia a primit interdicţie de a părăsi ţara. Aceste măsuri sunt dispuse în dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro. Soţii Locic sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, aderare şi sprijinire de grup infracţional şi spălare de bani.

Avocatul lor a spus, la ieşirea de la DIICOT, că soţii Locic sunt acuzaţi de aceste fapte în legătură cu modul în care au vândut un imobil din cartierul bucureştean Dorobanţi.

Apărătorul celor doi a mai spus că imobilul a fost vândut cu 6,4 milioane de euro unei societăţi Prod Conserv care, pentru achiziţionarea acestuia, a făcut contract cu o bancă. Totodată, avocatul a precizat că, la audieri, procurorii nu le-au arătat soţilor Locic nicio probă directă care să probeze acuzaţiile ce le sunt aduse.

Întrebat despre implicarea soţiei lui Locic, avocatul a spus că aceasta a semnat fără să aibă cunoştinţă de actele de vânzare a imobilului.

Până la acest moment, a mai precizat avocatul, procurorii au emis peste 10 ordonanţe de reţinere în dosarul fraudelor bancare, printre care una în cazul unui notar public, ceea ce atrage, după caz, competenţa Curţii de Apel.

Joi seară, când a fost adus pentru audieri la DIICOT, Marius Locic declarase presei că este absolut nevinovat, are o relaţie foarte bună cu băncile şi creditarea şi că, în opinia sa, cel mai probabil, a deranjat anumite persoane prin deschiderea unor pieţe. Dumitru Creştin, Dana Băjescu, directorul Grupului BRD Dorobanţi din Bucureşti, şi notarul Paula Rosenberg, soţia artistului Damian Drăghici, au plecat de la DIICOT, după ce au fost audiaţi în dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro.

În acest dosar, procurorii audiază, începând de joi seară, zeci de persoane. Audierile au început după ce la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Structura Centrală au fost aduse documente, calculatoare şi imprimante ridicate la percheziţiile făcute în Bucureşti şi în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Vâlcea.

În acest dosar mai sunt vizaţi Lucian Cojocaru, fost director BRD şi în prezent vicepreşedinte Volksbank, şefi ai sucursalelor BRD Unirii şi Dorobanţi, responsabili ATE Bank, precum şi fraţii Creştin.

D.M.