-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 10:28
No menu items!

Localități din Mureș și Caraș-Severin afectate de inundații. Și autoritățile din Alba sunt în alertă

spot_img

Hidrologii au emis, duminică, o avertizare pentru Bistra, iar autorităţile din mai multe judeţe sunt în alertă. În Mureş, un braţ a deversat, fiind inundate două gospodării şi un drum judeţean. În Caraş-Severin a fost depăşită cota de inundaţie, iar localitatea Rusca Montană a rămas fără energie electrică. 

“În urma fenomenelor hidro-meteorologice din bazinul hidrografic Bistra, Caraş-Severin, sunt înregistrate depăşiri ale cotelor de inundaţie pe Bistra si Rusca, însă nu au fost atinse cotele de pericol şi, astfel, nu sunt probleme”, a transmis, duminică, ISU Caraş-Severin.  

Reprezentanții ISU au precizat că Lacul de acumulare Poiana Mărului a avut capacitatea de a acumula debitele rezultate în urma precipitaţiilor.  “Se monitorizează în continuarea cursurile de apă din bazinul vizat. (…)Localitatea Rusca Montana este nealimentată cu energie electrică, dar se lucrează pentru remedierea situaţiei”, au mai precizat oficialii ISU Caraș – Severin.  

În judeţul Mureş însă, un braţ al Bistra a deversat, inundând două curţi şi grădini, cât şi DJ 154 A pe o lungime de 60 metri. Apa în curţi are aproximativ 10-15 cm. La faţa locului intervin mai multe echipaje de pompieri de la Punctul de lucru Deda şi SVSU Deda.  

Tot duminică, hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru râul Arieş, în judeţul Alba. 

R. Dan