2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:26
No menu items!

Localități din patru județe afectate de inundații în mai puțin de 24 de ore. Peste 100 de angajați ai Internelor, în sprijinul populației

spot_img

inundatie

Mai multe localități din județele Olt, Dolj, Argeș și Galați au fost afectate de inundații în mai puțin de 24 de ore. Din acest motiv, din ordinul ministrului afacerilor interne, vicepremierul Gabriel Oprea, încă de joi, peste 100 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost mobilizați pentru a limita efectele calamităților și pentru a sprijini populația.

În acest sens a fost organizată o ședință tehnică cu responsabilii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţelor sus-menţionate, condusă de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ministerul Afacerilor Interne

comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, peste 100 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, în special pompieri din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, acţionează punctual pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate, precum şi pentru limitarea efectelor inundaţiilor produse.

Potrivit situaţiei centralizate la nivelul MAI, vineri dimineață erau afectate de inundaţii 44 de case din 29 de sate şi comune.

Din totalul celor 51 de persoane care au fost evacuate (din localităţile Movileni şi Schitu din judeţul Olt, respectiv Sopot, judeţul Dolj), 6 mai sunt găzduite în spaţii administrative locale, restul de 45 fiind cazate la rude. Pentru persoanele cazate în spaţiile administrative, autorităţile locale au asigurat apă şi alimente de primă necesitate.

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne a cerut structurilor pentru situații de urgență, ca pe lângă intervențiile operative în zonele afectate de inundații, să sprijine acțiunile de ajutorare a persoanelor care au fost evacuate. În acest context, o astfel de acțiune are loc în comuna Breasta, județul Dolj, unde forțe ale ISU Dolj transportă alimente cetățenilor ale căror gospodării au fost afectate de ape. Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate în contextul avertizării hidrologice cod portocaliu, emisă în această dimineaţa pentru cursurile de apă din judeţele Teleorman şi Giurgiu, unde au fost activate Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.Dinamica situaţiilor de urgenţă este atent monitorizată 24 de ore din 24 la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul Afacerilor Interne

comunicat de presă

R.D.