16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:35

Liviu Radu a fost „deraiat” și de la șefia CFR Marfă

spot_img

Dan Șova schimbă toți liberalii de la Transporturi

CFR locomotiva

După ce l-a „debarcat” de la șefia Aeroportului Otopeni, ministrul transporturilor, Dan Șova, l-a demis pe liberalul Liviu Radu și din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al CFR Marfă.

După o ședință „cu scântei”, miercuri seara, a Adunării Generale a Acționarilor, Liviu Radu și toți membri Consiliului de Administrație, numiți din mandatul fostului ministru liberal al transporturilor, Ramona Mănescu, au fost demiși. 

Pentru a putea schimba Consiliul de Administrație, ministrul transporturilor a avut grijă să emită, la sfârșitul lunii aprilie, un ordin prin care a numit cinci noi reprezentanți ai instituției și din Ministerul Finanțelor în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a CFR Marfă. „Consiliul de Administrație al CFR Marfă era format din Liviu Radu (președinte) și din Ioan-Bogdan Constantinescu, Dan-Teodor Constantinescu, Ionuț Georgescu, Vasilică Țugui și George Buruiană (membri neexecutivi). Zilele trecute, George Buruiană s-a retras la din funcția de membru CA al CFR Marfă. Prin schimbarea tuturor managerilor privați, ministrul Dan Șova intenționează să evite prevederile ordonanței 109/2011 referitoare la obligativitatea numirii de manageri privați în companiile de stat. George Buruiană, consilierul personal al ministrului Dan Șova ar putea fi numit ditrector la CFR Marfă”, ne-au declarat declarat surse avizate.

Ștefan Etveș