3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 7:09
No menu items!

Liviu Pop: Sesizarea ANI nu e înregistrată la Parchet

spot_img

Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, a precizat, luni dimineaţă, la ieșirea din Parchet că nu este nimic înregistrat la procurori, nici măcar „comunicatul sec al ANI”. El s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme pentru a vedea sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate la adresa lui.

Nu este nimic înregistrat la Parchet. În acest caz există doar comunicatul sec al ANI, care nu este înregistrat”, a afirmat Liviu Pop la ieşirea din sediul Parchetului .

El a spus că este vorba despre un atac nepermis din partea unei instituţii a statului şi despre o „manipulare” în plină campanie electorală, apreciind că oamenii nu ar fi trebuit să afle de la televizor eventuale acuzaţii, ci din documente.

Ministrul a precizat că îşi va angaja un avocat pentru a ataca sesizarea ANI şi pentru a solicita daune morale.

Trebuie să începem să luăm atitudine, nu putem sta cu mâinile în sân”, a mai spus Pop, subliniind că este vorba despre o manipulare politică în campania electotrală.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

ANI anunţa, vineri, că a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie penală şi indicii de comitere a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul lui Liviu Pop, care este ministru delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii