Liviu Pop către liceeni: „Ați început școala acum 18 ani, când ați intrat în clasa I”

Ministrul educației, Liviu Pop, a dovedit, joi, că nu stăpânește nici aritmetica, profesor de matematică fiind, fără să ne mai referim la problemele de exprimare și de logică pe care le-a arătat deja.

Inspectoratele școlare din întreaga ţară au intrat, joi dimineaţă, în legătură, prin videoconferinţă, cu ministrul educaţiei, Liviu Pop. În cadrul acestei întâlniri s-au discutat chestiuni legate de Legea Educaţie Naţionale, despre manualele şcolare şi despre auxiliarele şcolare, dar şi chestiuni legate de finanţarea şcolilor şi despre salarizarea profesorilor, scrie ziaruldeiasi.ro.

La începutul video conferinţei, ministrul a subliniat nevoia realizării unor astfel de întrevederi în fiecare lună, în cadrul cărora să se discute cele mai presante probleme ale sistemului de învăţământ românesc, dar şi problemele cu care se confruntă fiecare judeţ în particular. În cadrul video conferinţei, Liviu Pop a afirmat că elevii de liceu din an terminal au început şcoala acum 17 sau 18 ani.

„Rolul elevilor este unul foarte important (în ceea ce priveşte discuţiile legate de problemele sistemului de educaţie) pentru că voi sunteţi, şi când spun voi mă refer la învăţământul liceal, voi trebuie să fiţi promotorii acestei reforme. Vă place cum arată şcoala, când aţi intrat acum 18 ani sau 17 ani? Atunci aţi intrat în clasa I”, a afirmat ministrul în timpul videconferinţei.

Olimpia Diaconiuc

NICIUN COMENTARIU