Liviu Pop anunță “revoluția” în educație: Bacalureat în decembrie sau februarie

Ministrul educației, Liviu Pop, afirmă că există o discuție privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat care ar trebui organizată “undeva în decembrie, poate februarie”. Într-un interviu acordat Agerpres, Pop spune că “deocamdată este o chestiune de discuții” și că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să susțină Bacalaureatul anul viitor.

“Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat și eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și totuși prezența a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie, fiind vacanța de iarnă”, a spus Pop. În opinia sa, legea permite organizarea unei a treia sesiuni de Bacalaureat.

Ministrul a vorbit și despre bugetul alocat educației pentru anul viitor, salariile cadrelor didactice, proiectul privind introducerea manualului unic, dar și despre motivele pentru care numele său ar fi figurat pe lista de remanieri.

Demnitarul s-a referit și la proiectele pentru formarea profesorilor, programele școlare și greutatea ghiozdanelor.

NICIUN COMENTARIU