29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 0:42

Liviu Luca, urmărit penal pentru spălare de bani în dosarul Realitatea Media

spot_img

Luca_SZ

Prim-vicepreședintele CNSRL Frăţia, Liviu Luca, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA în dosarul „Realitatea Media”. Anchetatorii i-au adus la cunoștință acuzațiile, Luca fiind adus, vineri, cu mandat la sediul DNA, după ce a fost citat de două ori, fără a se prezenta. Liderul sindical este acuzat de spălare de bani.

Procurorii au început urmărirea penală împotriva “Realitatea Media”, SC „Strategies-Research-Investments” SRL şi “Rovigo” SPRL.

În timp ce Realitatea Media a fost acuzată de spălare de bani, SC „Strategies-Research-Investments” SRL este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (ar fi fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor), iar persoana înştiintată a fost Cosmin Guşă , administratorul firmei.

În cazul Rovigo SPRL, s-a reţinut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date şi indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea .

De asemenea, în acelaşi dosar au mai fost învinuite circa 15 persoane, între care Maricel Păcuraru, partenerul lui Cozmin Gusă, alături de doi avocaţi şi alte nouă persoane folosite drept paravane pentru spălări de bani, delapidare, bancrută frauduloasă, fals şi uz de fals cu consecinte deosebit de grave.

Andrei Tudor