4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:48
No menu items!

Liviu Dragnea: USL ar putea fi periclitată de transferurile din PDL în PNL

spot_img

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, duminică seara, că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulţi tranferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formaţiuni. El a ținut să precizeze că PSD luat decizia de a nu accepta migraţia politică.

“Nu cred că putem vorbi de o migraţie a pedeliştilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer – nu sunt foarte fericit sau n-aş fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulţi, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi, dacă aceste cazuri se înmulţesc, începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri. La Mehedinţi, am vorbit cu domnul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat domnul Stănişoară (…) E bine să ne gândim foarte serios când facem aşa ceva, să ne gândim la unitatea USL că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor”, a declarat Dragnea într-o emisiune televizată.

Secretarul general al PSD a precizat că premierul Victor Ponta nu a avut cunoştinţă de trecerea lui Stănişoară la PNL.
Totodată, el a menţionat că, spre deosebire de liberali, PSD a luat decizia ca “deocamdată” să nu accepte reprezentanţi ai PDL în partid.

“Dacă am fi dat şi noi drumul în partid să se facă racolări de la PDL, era posibil ca la congresul de acum, din martie, să nu mai aibă participanţi (…) vin peste tot, şi la nivel de comune şi oraşe şi judeţe”, a mai arătat social-democratul.

În plus, Liviu Dragnea a susţinut că o eventuală decizie a PNL de a intra în Partidul Popular European va însemna o apropriere de PDL, ceea ce pentru PSD va fi foarte greu de acceptat. “Noi vom fi într-o poziţie foarte delicată, pentru că o apropriere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL”, a afirmat secretarul general al PSD.
Acesta a mai precizat că este preocupat de modul în care se va poziţiona PNL ca formaţiune guvernamentală, motiv pentru care va exista o discuţie între liderii USL pe această temă.

“E valabil şi pentru noi, şi pentru colegii liberali, şi pentru colegii de la PC, să ne gândim foarte serios dacă vrem să rupem USL sau dacă vrem să-l păstrăm. Dacă vrem să facem ceva în ţara asta în următorii patru ani, cel puţin până în 2016, când putem discuta de crearea a două blocuri politice stânga-dreapta (…) sau dacă vrem ca România să fie în continuare în balta asta politică în care a fost până acum”, a conchis secretarul general al PSD.

R.D.