13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 12:28

Liviu Dragnea: Serviciul de ambulanţă judeţean se va integra în sistemul SMURD

spot_img

Timișoara: O fetiță de trei ani, rănită la grădiniță

Serviciul de ambulanţă judeţean nu va fi descentralizat, ci se va integra în sistemul SMURD, a anunțat, marți, vicepremierul Liviu Dragnea într-o conferință de presă, după întrevederea comisiei mixte PSD-PNL.

Decizia ca serviciul de ambulanță județean să nu fie descentralizat a fost luată în urma argumentelor aduse de către ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu și de către secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

Vicepremierul a menționat că această decizie va fi susținută și în cadrul USL, la discuția finală despre descentralizare.

“Am avut o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cu domnul ministru Nicolaescu şi domnul ministru secretar de stat Arafat despre ambulanţă, despre serviciul de ambulanţă judeţean. Ne-au explicat amândoi care este conceptul integrat de funcţionare şi de dezvoltare a acestui serviciu împreună cu serviciul SMURD. În urma acestor discuţii, opinia noastră, pe care o vom susţine şi la discuţia finală din USL, este că serviciul de ambulanţă judeţean să nu fie descentralizat, dimpotrivă, să se integreze în sistemul SMURD”, a spus Liviu Dragnea.

D.M.