4.3 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 1:28
No menu items!

Liviu Dragnea: Regionalizarea nu se va face pe criterii politice

spot_img

Liviu Dragnea: Regionalizarea nu se va face pe criterii politice
foto: curentul.ro

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat luni că procesul de regionalizare a României nu se va face pe criterii politice.

“Regionalizarea nu se va face pe criterii politice. Regionalizarea nu este un proiect pentru PSD sau pentru USL. Este un proiect de ţară, un proiect al României”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, “viitoarea configuraţie a regiunilor va fi dată de o analiză complexă, profundă, la care se lucrează foarte puternic”.

”La ministerul pe care îl conduc, s-a constituit un grup format din academicieni, doctori, experţi, plus aleşi locali, parlamentari, societate civilă. Analiza este aproape gata, iar desenul regiunilor va fi dat de această analiză”, a adăugat vicepremierul.

Liviu Dragnea susţine că, din punct de vedere al Guvernului, regionalizarea are două obiective majore. Primul este acela de “a determina dezvoltarea echilibrată a României” iar al doilea pentru ca “viaţa românilor să fie mai bună”.

Procesul de regionalizare nu va concentra puterea administrativă dintr-o regiune într-un singur judeţ, iar instituţiile regionale vor avea sedii în fiecare judeţ, a concluzionat Dragnea.

A.V.