-3.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 4:36
No menu items!

Liviu Dragnea rămâne în Penitenciarul Rahova, în regim închis

spot_img

Liviu Dragnea rămâne închis la Penitenciarul Rahova, în regim închis, a decis o comisie a penitenciarului, la finalizarea perioadei de carantină de 21 de zile de la încarcerare.

De altfel, fostul președinte PSD a depus o cerere pentru a rămâne în continuare în regim de detenție la Penitenciarul Rahova, astfel încât familia și cei apropiați să-l poată vizita.

Conform ANP, regimul închis se aplică inițial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depășeste 13 ani. Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis sunt cazate, de regulă, în comun, prestează muncă și desfășoară activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională, în grupuri, în interiorul penitenciarului, sub pază și supraveghere, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019 în Penitenciarul Rahova, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.