10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 14:49

Liviu Dragnea, pus sub acuzare de DNA în dosarul fostei soții

spot_img

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual, ambele în formă continuată. Acuzațiile împotriva lui Dragnea au fost formulate de anchetatori în dosarul în care a fost pusă sub acuzare și fosta soție a acestuia, Bombonica Prodana.

Reprezentanții DNA au precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că “în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții”.

Potrivit procurorilor, în realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era Liviu Dragnea, care a cunoscut situația.

“Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei, precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare”, se mai precizează în comunicatul DNA.

Liviu Dragnea s-a prezentat miercuri la sediul DNA pentru a-i fi aduse la cunoștință acuzațiile.

R.D.