15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 9:22
No menu items!

Liviu Dragnea: „Primul lucru pe care trebuie să-l facă ministrul justiției este să se întoarcă în țară”

spot_img

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că, în opinia sa, primul lucru pe care ar trebui să-l facă ministrul justiției, Tudorel Toader, ar fi să se întoarcă în țară din Japonia. Declarația făcută de Dragnea la sediul PSD, vine în urma scandalului izbucnit după dezvăluirile făcute de procurorul Mihaiela Moraru Iorga, duminică seara, la emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, și după înregistrările realizate de fostul deputat Vlad Cosma și prezentate în premieră în aceeași emisiune. 

Liviu Dragnea a mai precizat că a avut o singură discuție legată de o eventuală numire a judecătoarei Dana Gîrbovan în funcția de ministru al justiției cu Sorin Grindeanu, la începutul anului 2017, după demisia lui Florin Iordache. „Pe doamna Moraru Iorga nu o cunosc, am văzut-o aseară prima data, se pare că are o oarecare credibilitate. Acolo s-a vorbit și de amenințări ale unei doamne de la Inspecția Judiciară, care a pronunțat „nu te pune cu sistemul”. (…)Noi am adoptat și o rezoluție referitoare la statul paralel (…)În ceea ce privește solicitarea să se facă repede un dosar împotriva unui om politic, aceasta este o imixtiune nelegală, nepermisă și foarte gravă. Încercam să-mi aduc aminte aseară cine mai apăruse pe la TV. Cred că era vorba de nominalizarea de după moțiunea împotriva lui Sorin Grindeanu, doamna Moraru Iorga nu a precizat perioada. Mi s-a părut foarte grav și motivul pentru care nu trebuia să ajunga premier acela. Mi s-a părut oricum fără fundament, dar, dincolo de asta, mi-a aratat o atitudine față de o doamnă foarte respectabilă – președintele UNJR, Dana Gîrbovan. După ce și-a dat demisia Florin Iordache, am avut o discuție cu domnul Grindenu și l-am rugat să caute niște variante pentru Ministerul Justiției și mi-a zis că a avut o discuție cu dna Gîrbovan care a declinat propunerea, nefiind dispusă să iasă din magistratură.„, a explicat Liviu Dragnea, care a precizat că aceasta a fost singura discuție legată de o eventuală propunere de numire a Danei Gîrbovan pentru portofoliul Justiției. 

Cât despre ultimul atac al lui Victor Ponta, Liviu Dragnea a spus: „Nu vreau să mă duc într-o discuție cu domnul Victor Ponta, dar ce vreau să vă spun este faptul că nu o să rămână nelamurite aceste lucruri privind numirea doamnei Kovesi.”

Legat de faptul că numele său a apărut în dezvăluirile făcute duminică seara de familia Cosma, președintele PSD a precizat: „Nu este prima dată când aud despre oameni care au fost chemați la DNA în diverse dosare și cărora li s-a cerut în mod expres să spună ceva despre mine. Dar este prima dată când cineva își asumă să vorbească public despre asta.”. 

R.D.