Liviu Dragnea: “O felicit pe Viorica Dăncilă pentru prestația și poziția pe care a avut-o astăzi în Parlamentul European”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a salutat, miercuri, modul în care s-a prezentat prim-ministrul Viorica Dăncilă în cadrul dezbaterii privind statul de drept în România din plenul Parlamentului European (PE) de la Strasbourg.

“Vreau să o felicit pe premierul Dăncilă pentru prestația și poziția pe care a avut-o. Am urmărit și dezbaterea din Comisila LIBE zilele trecute, am urmărit și intervențiile de astăzi. Cred că ceea ce e important să se întâmple este să se construiască un dialog, dar nu într-o singură direcție. Nu cred că mai trebuie date sentințe, pentru că există o campanie mai bună de manipulare. Noi am spus în permanență că vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Chiar o felicit pe doamna Dăncilă pentru modul cum s-a comportat astăzi. Dacă domnul Timmermans va fi dispus la dialog va înțelege că România merge în direcția bună”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a precizat că, în cazul în care prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va continua dialogul cu România, va constata că țara noastră merge în direcția bună. 

“Sunt convins că, dacă va fi deschis în continuare spre dialog, o să constatate ca România merge în direcția bună, nu în direcția greșită”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat despre afirmația lui Timmermans, potrivt căreia e posibil ca România să meargă pe urmele Poloniei și Ungariei, liderul PSD a spus: “Nu știu la ce urme se referă, dacă se referea la urmele economice n-ar fi rău. Eu am văzut că s-a discut foarte clar că nu se pune problema declanșării procedurii art 7. De ce? Pentru că, într-o lege, au fost trecute niște amendamente care au fost solicitate de asociațiile de magistrați sau de CSM? Modul ăsta în care începe să se vadă o dublă măsură nu e corect. S-a vorbit despre proteste, foarte bine, să se vorbească de toate întâmplările de acolo, nu doar de protestatarii pașnici, sunt imagini în care apar oameni care dădeau foc la mobilierul urban, așa cum anunțau înainte că va fi foc și sânge”.

Referitor la avizul Comisiei de la Veneția și la implementarea lui, Liviu Dragnea a spus: “Se va ține cont de toate acele prevederi. Nimic nu poate fi implementat perfect. Nu vreau să discut în public despre discuția avută ieri după-amiază cu domnul Frans Timmermans“.

R.D.

NICIUN COMENTARIU