9.1 C
București
sâmbătă, 6 martie 2021 - 3:37

Liviu Dragnea: “Nu l-am amenințat nici pe Horodniceanu, nici pe alți procurori din DIICOT, dar cei care greșesc, oriunde în lume, trebuie să plătească”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a nuanțat, marți, declarațiile privind modificările la noul Cod Penal, dar și pe cele referitoare la ancheta DIICOT în urma plângerii depuse de Ludovic Orban. Răspunzând întrebării unui jurnalist, Dragnea a subliniat încă o dată că afirmațiile sale legate de o eventuală ordonanță de urgență au fost scoase din context, deoarece nu s-a pus această problemă, așa cum s-a întâmplat și cu declarațiile privindu-i pe procurorii DIICOT, făcute în emisiunea “Sinteza zilei” de la Antena 3. 

Întrebare: În sesiunea extraordinară este posibil să se ajungă la un vot final pe forma inițială a Codului Penal. Ce se va întâmpla dacă vor fi iarăși contestări la CCR? Se va merge cu o nouă sesiune extraordinară?

“O să vedem, pas cu pas. Cu ordonanța de urgență, eu am înțeles ce-ați făcut voi, ați luat din context și ați spus că eu am spus despre ordonanța de urgență, pentru că așa s-a spus și despre așa-zisele mele amenințări la adresa procurorilor. Eu știu exact ce-am vorbit în acea emisiune, n-am amenințat procurori la modul general, n-am amenințat pe nimeni, dar ce-am spus atunci spun în continuare, nu cred că se poate supăra cineva sau poate cineva să nu fie de acord ca cei care greșesc să plătească. Nu l-am amenințat nici pe Horodniceanu, nici pe alți procurori din DIICOT, dar cei care greșesc, oriunde în lume, trebuie să plătească”, a explicat Liviu Dragnea. 

Raluca Dan