14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:56

Liviu Dragnea, mincinos sau dezinformat? Procesul Adrianei Petcu, de la Ape, nu s-a încheiat. FOTO-DOCUMENT

spot_img

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, în conferința de presă în care i-a prezentat pe viitorii miniștri, că Adriana Petcu, nominalizată la Ape și Păduri, a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Site-ul ÎCCJ îl contrazice.

Liviu Dragnea a răspuns, marți, în cadrul conferinței de presă în care a prezentat viitorul Cabinet Grindeanu, unei întrebări referitoare la situația juridică în care se află Adriana Petcu, propusă pentru Ministerul Apelor și Pădurilor.

Aceasta a fost găsită de ANI, în 2014, în stare de conflict de interese, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Nu se știe stadiul acestui dosar, dar cert este că Adriana Petcu a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul în care cerea anularea raportului ANI. Decizia a fost atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Liviu Dragnea a tranșat subiectul, în conferința de presă, în stil caracteristic, precizând că procesul a fost câștigat definitiv. „Doamna Adriana Petcu tocmai a câștigat în justiție. Poate e un amănunt neimportant, dar, totuşi, dacă este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cred că este un subiect închis”, a precizat Liviu Dragnea.

Dezinformat sau nu, Liviu Dragnea este contrazis de site-ul oficial al Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe care este menționat că următorul termen al procesului a fost fixat pe 2 februarie 2017. Deci procesul este încă pe rol.

petcu_ani

Andi Topală