4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:31

Liviu Dragnea mai pierde un ministru: Adriana Petcu, în conflict de interese

spot_img

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Adriana Petcu, a fost declarată incompatibilă de instanța supremă, în procesul intentat Agenției Naționale de Integritate. Decizia este definitivă.

Magistrații Înaltei Curție de Casație și Justiție au decis, joi, definitiv că ministrul Adriana Petcu s-a afatt în conflict de interese, stare constatată de Agenția Națională de Integritate. Raportul inspectorilor ANI a fost atacat de Adrian Petcu la Curtea de Apel, care i-a dat câștig de cauză, însă ANI a contestat soluția la Înalta Curte. Joi, judecătorii supremi au admis recursul și au declarat-o definitiv în conflict de interese, așa cum constatase ANi în 2014. În paralel, există și un dosar în lucru la PArchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Pe 3 ianuarie, la prezentarea Cabinetului Grindeanu, președintele PSD, Liviu Dragnea, se arăta indignat de întrebarea unui jurnalist cu privire la procesul Adrianei Petcu: „Doamna Adriana Petcu tocmai a câștigat în justiție. Poate e un amănunt neimportant, dar, totuşi, dacă este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cred că este un subiect închis”, a precizat Liviu Dragnea.

petcu_ani_iccj

Andi Topală