11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 22:02

Liviu Dragnea, în așteptarea sentinței: Am emoții

spot_img

Vicepremierul așteaptă decizia instanței în Dosarul Referendumul

Liviu Dragnea_SZ 1

Vicepremierul Liviu Dragnea așteaptă, miercuri, sentința în Dosarul Referendumului, pentru care a recunoscut că are emoții, în ciiuda faptului că se consideră nevinovat.

Înalta Curte de Casație Justiție (ÎCCJ) a amânat pentru miercuri pronunțarea în acest dosar, după încheierea judecății. Dragnea a declarat pentru Agerpres că are emoții. Cu toate acestea, a ținut să precizeze: „sunt absolut convins de nevinovăţia mea, mi-am susţinut-o cu tărie în toată această perioadă. Nici eu şi cred că nici instanţă n-a identificat vreo probă serioasă la procuror. Este vorba de un şir de afirmaţii, consideraţii, deducţii, presupuneri şi eu sper că mâine decizia să fie de achitare”.

Întrebat ce va face daca va fi condamnat în acest dosar, Dragnea a spus că nu a răspuns niciodată la această întrebare, din superstiție.

Ştiţi bine ce voi face, numai că n-am vrut să răspund niciodată la întrebarea asta, din superstiţie. Răspunsul e inclus în întrebare. (…) Aşa cum în aceşti mai mult de doi ani de zile m-am ferit să comentez şi am fost foarte rezervat în comentarii pentru a nu fi acuzat că influenţez justiţia – spre deosebire de alţii, în frunte cu Băsescu, care au tot influenţat în cazul ăsta şi care au tot presat – aşa voi face şi eu, după sentinţa voi vorbi mai multe lucruri

Liviu Dragnea
vicepremier

Procurorul DNA a cerut, în ședința de acum o săptămână închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea fără a preciza un cuantum al pedepsei, lăsând la latitudinea instanței.

Andrei Tudor