1.5 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 2:24
No menu items!

Liviu Dragnea iese azi din închisoare. Decizia Tribunalului Giurgiu este definitivă

spot_img

Fostul lider PSD Liviu Dragnea va fi, începând de azi, din nou, un om liber. După doi ani și două luni în care a fost încarcerat, instanța a fost de acord, azi, cu eliberarea lui Liviu Dragnea. În câteva ore, Dragnea va ieși definitiv pe poarta penitenciarului.

 

Fostul lider al PSD a fost audiat prin videoconferinţă de la Penitenciarul Rahova, unde este în prezent încarcerat.

Tribunalul Giurgiu a decis, joi, definitiv eliberarea condiționată a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, din penitenriarul Rahova, după executarea unei fracții din pedeapsa definitivă de trei ani și jumătate de închsioare.

Decizia de joi este definitivă.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis că  fostul lider PSD, Liviu Dragnea, va fi eliberat.

“Am primit vestea asta cu lacrimi de bucurie. Sunt emoționată, am așteptat această veste. Astăzi plecăm spre București. Liviu Dragnea spera foarte tare să fie eliberat. Eu sunt superstițioasă, nu am vorbit nimic. Se va trimite minuta, se vor îndeplini formațiunile. Cred că instanța a fost convinsă de tot, Aici am găsit niște magistrați corecți.”, a declarat vădit emoționată, Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Minuta Tribunalului Giurgiu:

  • Respinge ca nefondată contestaţia formulată de PICCJ-DNA împotriva sentinţei penale nr. 1025 din 27.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, (…), admite contestaţia formulată de petentul contestator Dragnea Nicolae Liviu, împotriva sentinţei penale nr. 1025 din 27.04.2021, pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. 
  • Desfiinţează sentinţa penală nr. 1025 din 27.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti (…) şi rejudecând, dispune: 
  • Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul contestator Dragnea Nicolae Liviu.
  • Dispune liberarea condiţionată a petentul contestator Dragnea Nicolae Liviu, cu aceleaşi date de identificare, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 71 din 27.05.2019 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 377 din 21.06.2018 pronunţată de I.C.C.J, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 142/27.05.2019 a I.C.C.J Completul de 5 judecători.
  • Definitivă. Pronunţată în şedinţă pubilică.

Liviu Dragnea cere din nou să fie eliberat: ”Cu decență și demnitate mi-am dus pedeapsa”